Lördagsgodis

By Madelen Holmström on 22 februari, 2014 in Shopping, Vardag
0
0

MAD_0911   MAD_0942 MAD_0946 MAD_0970 MAD_0979

Det blev jävligt dyrt lördagsgodis den här helgen då jag dels köpt glasögon
och dels inte kunde hålla mig från att plocka hem mina Air Max. 

Det var egentligen för några månader sedan som jag upptäckte att min syn inte var vad den varit. Jag har alltid haft hökblick och eftersom fotografering och att vila ögonen på vackra saker är mina största passioner i livet så var det fruktansvärt att plötsligt inse att jag hade svårt att fokusera på långt håll. Ansikten blev suddiga när jag gick på musikal, mammas och pappas tv kändes för liten och långt bort men framför allt stötte jag på problem när jag jobbade längre pass framför datorn. Alltså vi snackar inte lite huvudvärk här, vi snackar imaginära färgfläckar, migrän, ljuskänslighet, feberkänningar och en enorm dunkande värk i musklerna bakom ögonen.

Så jag gick till en optiker som efter några minuters hummande och kisande konstaterade att jag behöver läsglasögon. Jaha, tänkte jag och började jakten på guldiga billiga Rayban aviator som jag dreglat över sedan flera år tillbaka. Jag hittade till slut en optiker som hade halva priset på alla bågar och innan vi gjorde beställningen gjordes en avstämning där vi kollade att glaset skulle vara rätt för mina ögon.

Det visade sig att jag inte alls behöver läsglasögon. As a matter of fact har jag perfekt syn, det är bara muskulaturen runt mina ögon som på något vis hamnat i en obalans där hjärnan försöker kompensera för att musklerna är trötta och aldrig hinner vila upp sig. Jävligt sjukt tycker jag att en optiker helt kallt ordinerade helt felaktiga glasögon åt mig. Ville dela med mig av detta så att ni tänker efter en extra gång nästa gång ni besöker en optiker. Tydligen är det stor skillnad på en medioker och trött optiker och en optiker som älskar sitt jobb och verkligen betänker alla aspekter.

About the Author

Madelen HolmströmView all posts by Madelen Holmström >
Hello

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 + 2 =