One Ring to bring them all and in the darkness bind them

By Madelen Holmström on 19 januari, 2014 in Vardag
3
2

Jag och P pratade lite (okej jag pratade och han hummade bakom sin iPhone) om förlovningsringar. Jag har aldrig varit den som är den som måste ha en ring som kostar minst en månadslön (harkel Henrika harkel). Men klart fan det är viktigt att det är en ring som dels passar ens personliga stil och som dels har någon slags budskap. På något vis blir den ju den ultimata prövningen för de här stackars männen som jag antar (?) går runt i tid och otid och funderar på hurdan ring som passar just deras tjej. Jag hade iallafall dött av prestationsångest. Jag kan väl förstå praktiska personer som tycker att en slät ring är att föredra. Men jag är en alldeles för visuell person för att kunna resonera så sjukt. Jag vill verkligen ha en fet jävla ring. En ring som varje gång jag ser den påminner mig om att jag äntligen hittat rätt. Sagt ja till att testa spendera livet med en annan person.

”Diamant är det självklara, ingen annan sten känns okej” har jag tänkt för mig själv. Men så började jag googla runt på diamantringar här ikväll och hittade ringar med blaffiga stenar för struntsummor. Herkimerdiamanten! Det är egentligen inte alls en diamant, utan påminner bara om en slipad diamant. Bluff! Båg! Fejk! Fusk! tänker ni nu, men lyssna på det här: Herkimerdiamanten är en femhundratusenMILJONER år gammal och mycket hård bergskristall med arton naturliga fasetter. Den sägs hjälpa personen som bär den minnas sina drömmar och komma i kontakt med drömmaren i dig. Den balanserar manligt och kvinnligt, skapar harmoni och balans OCH sägs också stärka den villkorslösa kärleken. Som en andlig läkare hjälper den alltså bäraren att vara i absolut spontanitet och uppmärksamhet. ALLTSÅ kan man vara kär i en sten?! Isåfall tror jag att jag precis föll för den här! Så jävla passlig sten för mig. Och fin är den också. Ja, jag vill nog ha en sån på min ring. En stor, fin, rå en.

 

herks_redo_2_1024x1024 (1)

Ringar från Erica Wiener

About the Author

Madelen HolmströmView all posts by Madelen Holmström >
Hello

3 Kommentarer

 1. Katinka Holmström 21 januari, 2014 Reply

  Inte för att jag vill vara den, men :) inte den mest praktiska infattningen på en förlovningsring som man har på sig dagligen, flera orsaker : fastnar lätt i, skrapar lätt mina blivande barnbarn (!), man slår i den ofta= lossnar till slut. /” den glädjedödande praktikermamman”

  • Author
   Madelen Holmström 22 januari, 2014 Reply

   Jamen du, inte är det precis en sån där ring jag vill ha heller. Jag tyckte bara att det var ett fint sätt att visa upp stenen!

 2. Frida 29 januari, 2014 Reply

  Jag tycker iaf de är kul att du vågar kika på något annat än bara diamant! Säger ”stenfantasten”! De finns så mycket fint, unikt, praktiskt och mer personligt än enbart klassikerna :)

Lämna en kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 − sexton =