Love for fonts

By Madelen Holmström on 10 januari, 2014 in Art
1
0

Något som alla kanske inte vet om mig, främst kanske för att nog ingen riktigt bryr sig, är att jag är en riktig typsnittsnörd. Jag har alltid fascinerats av prydliga handstilar, men när jag gick medialinjen på gymnasiet nådde det sin fulla potential. Jag minns speciellt hur jag och min klasskompis Martin brukade ha typsnittskrig där man skulle namedroppa typsnitt tills någon inte kom på fler. Jag gav mig till och med på att göra ett eget, men blev aldrig riktigt nöjd och således heller aldrig färdig. Mitt typsnittsbibliotek på min arbetsdator är noga utvalt och rätt ..enormt. Så när jag av en slump trillade in på Måns Grebäcks portfolio och upptäckte att han ritat ja, de flesta av mina favoritfonter, blev jag helt fangirlig. Exempelvis har han gjort Signerica, som jag älskar tillsammans med hela bloggvärlden. Den är som en modern headlineHelvetica – man ser den överallt – bland annat inspirerades jag enormt av den när jag gjorde Mad Creations logo. Här hittar ni till hans portfolio.

Skärmavbild 2014-01-10 kl. 22.22.42

 

Grebäcks font Levitee i en av tavlorna jag håller på med.

About the Author

Madelen HolmströmView all posts by Madelen Holmström >
Hello

1 Kommentar

  1. Pam 11 januari, 2014 Reply

    JA!! Jag är också helt galen i hans typsnitt, och kollade upp honom någon gång (stalker-alert, heh) och blev superöverraskad. För några år sedan gick han programmet jag går nu (grafisk design, Högskolan Dalarna), och vi har gemensamma vänner liksom. WOOOOW!

    Älskar typsnitt så mycket, jag med. Vill också göra ett någon dag. Kanske på min egen handstil.

Lämna en kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 2 =