Självinsikt, eller om att pressa kroppen genom ett litet svart hål

By Madelen Holmström on 14 december, 2013 in Ville bara skriva av mig lite
0
0

Jag har levt största delen av mitt tjugofyra år långa liv i en glättig dimma där jag låtit människor omkring mig styra mina egna tankar om mig själv. Jag har till exempel länge felaktigt trott att jag är en pladdrig uppmärksamhetskåt person. När jag i verkligheten egentligen bara pratar mycket när jag pratar om ett ämne där jag vill påvisa att jag antingen av respekt för personen jag pratar med – eller för mig själv för den delen – har satt mig in i ämnet och vill beröra minsta lilla aspekt av det. Aspekter ingen annan innan tänkt på. Jag är en noggrann och prestationsinriktad person som vill vara bäst på det jag tar mig an, inte en lättsam blondin som vill stå i centrum.

Att gå genom svåra tider i livet som att en närstående går bort eller att ta sig ur destruktiva förhållanden samtidigt som man växer upp och inser att ens föräldrar inte är övermänskliga har brutit ner mig helt sjukt mycket. Ibland har jag legat på golvet i lägenheten/ marken i skogen och försökt få lungorna att fungera trots att det känns som att tyngdkraften gör det omöjligt för dem att vidgas. Men depressioner är lite som ett svart hål där man försöker pressa igenom sin kropp. Det är som värst när man ska igenom med axlarna. Det känns omöjligt, som att man kommer sitta fast där för evigt. Sen får man en liten andningspaus vid midjan där man tror att det jobbiga äntligen är över. Då slås man plötsligt av den allra värsta och bredaste delen – höfterna – innan man till slut sakta, sakta börjar glida ut ur det jobbiga och svarta. Men får ju betänka ändå att benen är typ hälften av kroppens längd. Det tar sjukt länge för dem att glida ut helt och hållet.

Jag har ingen aning om vad jag pratar om längre. Ville bara skriva av mig lite. Trevlig lördag!

About the Author

Madelen HolmströmView all posts by Madelen Holmström >
Hello

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

elva + 8 =