Mensvärk pt 2

By Madelen Holmström on 19 december, 2013 in Vardag
0
1

bMAD_6901  bMAD_7030  bMAD_6917bMAD_6977

Jag bestämde mig för några månader sedan att ta ta upp målandet igen. Jag har varit och nosat på det många gånger men aldrig riktigt haft tiden att ge mig hän det på allvar. Jag har liksom känt att det är något jag skulle kunna uppskatta, eftersom jag ju älskar att illustrera och skapa digitalt. Men har väl lite tagit för givet att mitt extremt dåliga tålamod skulle komma mellan mig och passionen för att måla, så som det tyvärr är med teckning och mig. Nämen, så började jag försiktigt nosa lite på penslarna och färgen för ett tag sedan. Jag är sjukt svag för vitt i kombination med smutsiga varma färger, så jag testade måla lite. Någon mun här, några abstrakta streck där. En siluett. Blomblad som blev asfula. Men så lät jag färgen torka och målade över dem med fett med blått istället. Jag hade mensvärk en dag när jag målade. I efterhand upptäckte jag att jag enbart använt mig av vit och röd färg, så den tavlan heter numera ”Mensvärk pt ll”. Ettan finns där under färgen någonstans. Jag målar och tänker på mina föräldrar. Hur deras olika personligheter ter sig i kombination med varann. De två tavlorna fick heta ”1985 25/12”, efter dagen då de bestämde att de var ihop.

När jag målar känner jag så mycket. Hade någon annan skrivit detta hade jag gäspat och scrollat vidare till bilderna. Men fattar ni? Jag får klump i halsen, pirr i magen, jag känner mig rebellisk, upphetsad, gråtfärdig. Trodde aldrig färger på canvas kunde framkalla det.

Ni kommer definitivt höra mer om målandet här framöver. Om någon av er också målar och känner detta, snälla lägg till mig på Facebook eller kommentera här – jag vill så gärna diskutera detta med någon som förstår!

About the Author

Madelen HolmströmView all posts by Madelen Holmström >
Hello

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × två =