Alla är fotografer

By Madelen Holmström on 25 november, 2013 in Inspiration
0
0

Det är som på:an till programmet säger. Idag är alla fotografer, i och med instagram och mobilkameran tas fler bilder är någonsin tidigare i världshistorien. Aldrig någonsin har så stor procent av jordens befolkning haft tillgång till en kamera. Klart det här är underbart och bra på många sätt. Men det finns så mycket man som yrkesfotograf skulle vilja förklara åt de som inte verkar tro att det krävs så mycket för att ta en bra bild. Speciellt avsnitt två där de besöker La Machine är intressant. Det är svårt att förklara för någon som fått för sig att retusch handlar om att släta ut hyn och göra modellen smalare vad det faktiskt handlar om, men genom att visa och förklara tror jag det når bättre fram. Nu är jag kanske extra passionerad för detta ämne eftersom jag precis skrivit en avhandling i det. Men Alla är fotografer är inte bara snyggt producerat, väldigt i tiden och roligt. Det är så väldigt rörande för någon som älskar foto så mycket som jag gör. Jag älskar fotograferandet så mycket. När jag tänker på hur mycket det har gett och ger mig, vilken terapi det varit för mig genom åren, hur jag mår när jag är nöjd och hur mycket det utvecklat mig som person och kvinna att jobba med det så blir jag helt gråtfärdig. Önskar alla skulle få ha en sådan passion.

Skärmavbild 2013-11-25 kl. 23.05.41 1

Här ser ni alla är fotografer på SVT play.

About the Author

Madelen HolmströmView all posts by Madelen Holmström >
Hello

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

nio − 6 =